Een stukje geschiedenis van het park:

De oorsprong van het huidige Kleindierpark ligt in het midden van het land, in 1996 begon Alexander Knoth hier met het houden van exotische zoogdieren.

Na enkele verhuizingen waarbij de ruimte en dus ook de hobby grotere omvang aannam besloot Alexander dat hij graag een mini dierentuin zou willen oprichten met als doel educatie en voorlichting over dieren.

In juli 2011 kwam de mogelijkheid om een huis met een stukje grond aan te kopen in Bellingwolde. Vanaf dat moment wordt er officieel gebouwd aan Kleindierpark en is Kleindierpark een besloten dierenpark in oprichting. Met ingang van januari 2013 is Kleindierpark ook officieel geregistreerd als bedrijf, Kleindierpark werkt non-profit.


Wij als Cavia-Academie, hebben in dit kleindierpark 2 wilde cavia's geadopteerd. Verder ondersteunen wij het park door tijdens de Animal Event in de Beekse Bergen, bij de Farm & Countryfair in Aalten en Dierendag Helmond hun folder te flyeren en zetten wij een collectebus neer voor uw eventuele financiële steun aan het park. U kunt natuurlijk ook via hun site een donatie doen.

Wilde_Cavia_KleindierparkBellingwolde